4 Februari 2019
De nieuwe productierun wordt eind maart ingezet. Bestellingen voor die tijd draaien nog mee.

22 december 2018
Laatste serie van 5 loopkoetsen ontvangen en afgeleverd.

9 September 2018
7 loopkoetsen ontvangen. 6 reeds verkocht. 7e in optie.

2 Mei 2018
Een nieuwe zending van 6 loopkoetsen is binnen. Ze zijn op 1 na allemaal verkocht. Wees er snel bij.

2 januari 2018
Het nieuwe jaar is begonnen. Bij deze willen we iedereen een veilig, gezond en succesvol 2018 wensen. Het afgelopen jaar was een goed loopkoetsjaar. We hebben 16 loopkoetsen verkocht. Er staan nu 55 loopkoetsen in Nederland en België. Het grootste deel van de nieuwe eigenaren verhuurt hun loopkoets ook aan collega’s.

1 november 2017
Besems Uitvaartverzorging uit Gorinchem neemt een prachtige grijze loopkoets in gebruik.

Loopkoets

Loopkoets

 

Stichting Herrnhuter Uitvaart neemt witte loopkoets met bijbehorende aanhanger  in ontvangst.

 

Gloednieuwe loopkoets van 1 dag gestolen, inclusief aanhanger.

Afgelopen nacht van 20-21 maart 2016 is er in Odijk een gloednieuwe loopkoets gestolen inclusief aanhanger. Het serienummer van deze loopkoets is GLK35 en is te vinden aan de voorkant onder het bed op de dwarsbalk boven de vooras. Iedereen die nuttige informatie heeft wordt dringend verzocht contact op te nemen met de plaatselijke politie of met ons.

GLK aanhanger

Aanhanger Loopkoets

Loopkoets GLK35

Loopkoets GLK35

 

Januari 2016

Dit jaar worden er geen aanpassingen meer gedaan aan de loopkoets. De laatste verbeteringen pakken zo goed uit, dat geen van de 32 eigenaren nog verbeteringen kan bedenken.

Yarden Gouda heeft een kleine loopkoets aangeschaft en Natuurbegraafplaatsen Heidepol hebben nog 2 grote loopkoetsen met bijbehorende buggies aangeschaft voor de nieuwe nog te openen natuurbegraafplaatsen.

Gemeente Medemblik heeft momenteel de meeste loopkoetsen in gebruik. Er zijn nu in NL en BE 32 loopkoetsen in gebruik.

In 2016 gaan we op verzoek enkele bloemenkoetsen maken. Zodra daar meer over te melden is, laten we het weten.

 

Augustus 2015

De nieuwe loopkoets is op  9 punten verbeterd:

1. het bed heeft 6 rollen met een betere lagering. 2. Het bed is voorzien van zwart kunstleer met zwart poeder gecoat aluminium strips. 3. Het bed heeft meer montageplaatsen voor de kist-stoppers. 4. De kleine loopkoets is voorzien van de nieuw ontwikkelde RVS kist-stoppers met langere slag. 5. Het remsysteem is verbeterd, er zijn kunststof blokken geplaatst waardoor roestvorming op plaatsen niet meer mogelijk is. 6. De wielen hebben nu dezelfde kwaliteit als de grote loopkoets. Massief rubber loopvlak in rond-gevelste velgen met versprongen spaken. Dit rubber is tijdens de productie met 8ton montagekracht in de velg geperst en kan er nooit meer uit. 7. De vooraslagering is een professionele draaikrans. Dit draait langer, lichter en is beter bestand tegen grote belastingen in grind en zand. 8. De kleine loopkoets heeft standaard de kleur zwart. 9. De kleine loopkoets heeft een duwstuurstang.  Wilt u de kleine loopkoets zien? Bel ons,  wij geven graag een demonstratie.

Februari 2015

We zijn gestart met de nieuwe modellen voor 2015. De grote loopkoets krijgt een kleine uitbreiding om kisten van verschillende afmetingen beter te borgen. De kleine loopkoets is een noviteit. Er zijn al kleine loopkoetsen verkocht op basis van de tekeningen.

27 November 2014

Gemeente Medemblik heeft enkele weken geleden een kleine loopkoets aangeschaft. Nu hebben ze zojuist nog een kleine loopkoets (model 2015) en een grote loopkoets (model 2015) aangeschaft. Noord Holland wordt steeds mooier.

26 November 2014: Introductie Kleine Loopkoets model 2015

Hij is nieuw. Zo nieuw dat er alleen nog tekeningen van zijn. De kleine loopkoets model 2015.

Enkele vernieuwingen op een rij:

 • De kleine loopkoets is nu net zo geremd als de grote loopkoets. En als de remhendel doorgedrukt wordt, staat de kleine loopkoets op de handrem.
 • Ggeheel gepoederlakt. Mechanisch sterker dan gespoten lak.
 • In iedere RAL-kleur leverbaar.
 • Spaken zijn smaller, waardoor sierlijker en lichter.
 • Velgen zijn net als bij de grote loopkoets een afgerond U-profiel waar de massief rubberen band is ingeperst. Nooit meer lekke banden, nooit meer pompen. Lichte loopeigenschappen.
 • Aluminium strips naast de rollen voorkomen een hoop schade aan het bed.
 • De hendel is inklapbaar, maar kan gebruikt worden tijdens manoeuvreren.
 • Speciale introductieprijs: € 2.995 excl BTW t/m 31-12-2015.
 • Vanaf vandaag 26-11-2014 te bestellen.

en nog steeds de bekende eigenschappen van het vorige model:

 • Smal met een zeer korte draaicirkel.
 • Massieve banden.
 • Nagenoeg onderhoudsvrij. Schoonmaken en evt. lakbeschadigingen wegwerken.
 • Nabestaanden kunnen hun dierbare zelf begeleiden.
 • Kist wordt vastgezet met kiststoppers.
 • Kinderbeugel aan de achterkant voor de kleintjes.
 • 6 rollen voor gemakkelijk plaatsen en afnemen van de kist.
 • Waardige hoogte.
 • Goed om voorin tijdens de afscheidsdienst te gebruiken. Bij uitlopen is er meer rust, want de stoet vertrekt en loopt evt. zonder te stoppen tot naast de laatste rustplaats door.

KleineLoopkoets2015_1

KleineLoopkoets2015_2

 

30 oktober 2014
Gemeente Medemblik heeft zojuist hun nieuwe Kleine Loopkoets opgehaald. Gemeente Medemblik gaat de Kleine Loopkoets op hun  19 lokale begraafplaatsen inzetten. Van harte gefeliciteerd!

Oktober 2014
VTU vakdag, 2 oktober, Gorinchem. U komt toch ook?

September 2014
Er komt een prachtige grijze loopkoets in het midden van het land. Waar en wanneer mogen we nog niet zeggen, maar hij is wel heel mooi.

Augustus 2014
Yarden Crematorium Schagerkogge heeft loopkoets in gebruik genomen.

2014-08-01 10.52.54

In het Noord Hollandse Yarden Crematorium Schagerkogge, heeft locatiemanager Dorien de Bruijne een kleine loopkoets in gebruik genomen.

De eenvoud en eerlijke uitstraling gaven de doorslag en de keuze was bij de eerste aanblik gemaakt.

Schagerkogge is een mooi crematorium met veel “buiten”. Op het terrein is een buitenceremonie mogelijk. Familie en nabestaanden kunnen hun dierbare zelf met de kleine loopkoets naar deze plek brengen.

Vandaag (1-8-2014) zal om 17:00 uur de open dag beginnen en hun nieuwe aanwinst krijgt een prominente plaats.

Wij wensen Dorien en haar collega’s veel succes.

Team Loopkoets

Oktober 2014
Deelname aan de VTU Vakdag donderdag 2 oktober 2014. Het vakevenement voor de professional in de uitvaartbranche. Dit evenement zal gehouden worden in de Evenementenhal Gorinchem. Het adres is Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem.

Juli 2014
Begrafenisvereniging “De Laatste Eer” in Arum heeft gekozen voor een loopkoets en wij hebben deze met trots mogen afleveren.

Juni 2014
Wij hebben een loopkoets aan natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen (NB) in de huiskleuren RAL kleuren 6007 (groen) en 1001 (beige) afgeleverd. Het is een mooi eindresultaat geworden en wij zijn groots dat natuurbegraafplaats De  Hoevens voor een loopkoets gekozen hebben.

April 2014
Arkadya Uitvaarzorg in Gameren heeft voor een loopkoets gekozen en deze is uit voorraad geleverd. Wilma van Steenbergen is nu de opgetogen eigenaar van een loopkoets.

Maart 2014
Natuurbegraafplaats De Hoevens heeft gekozen voor een Loopkoets. We gaan er een speciaal voor hen maken in de kleuren van het Landgoed De Hoevens groen met beige. Foto’s volgen nog.

Maart 2014
De nieuwe loopkoets is uit. Elk jaar hebben loopkoets gebruikers hun ervaringen met ons willen delen waardoor we ons ontwerp elke keer beter maken. Kom eens kijken in ons nieuwe Koetshuis in Groot-Ammers.

Februari 2014
Loopkoets is gestart op twitter op @loopkoets.

Februari 2014
Vanaf nu krijgen alle nieuwe loopkoets buggies massieve wielen. De test bij natuurbegraafplaats Heidepol is uitermate goed verlopen.

Oktober 2013: Buggy krijgt massieve wieltjes
Voor het zware terrein wordt de loopkoets vaak opgehaald met een kleine trekker of golfkar ervoor. De Loopkoets wordt dan met behulp van de buggy getransporteerd. Het bleek dat de buggy-luchtbandjes het zwaar te verduren hebben. Daarom loopt er een test bij natuurbegraafplaats Heidepol Arnhem met massieve bandjes.

September 2013:Witte loopkoets
Kregen we ineens een aanvraag voor een witte loopkoets. Wat een geweldig idee. Wij kunnen elke kleur leveren. Waarom geen grijs, groen, donker rood, paars…? Laten we hopen dat het lukt.

Advertentie 15 mei 2013 , Ede Stad: Van de Weerd heeft loopkoets.

Loopkoets Van de Weerd uitvaartzorg

Loopkoets Van de Weerd uitvaartzorg

Mooi in eenvoud

Mooi in eenvoud

 

 

 

 

 

 

 

14 februari 2013:

Reactie van Natuurbegraafplaats Heidepol, gebruiker van een Loopkoets met Buggy.
De loopkoets is een hele persoonlijke manier om tijdens een afscheid een dierbare te begeleiden. Het past goed bij natuurbegraafplaats Heidepol. We krijgen dan ook veel mooie en warme reacties. Het past helemaal in ons idee dat nabestaande zelf het afscheid inrichten.

Roy van Boekel
www.heidepol.nl

image001-10

 

 

 

 

 

Status per 1 januari 2013
Op 1 januari 2013 staan er meer dan 20 loopkoetsen in Nederland. Sommige doen er 60 uitvaarten per jaar mee, anderen meer dan 1.300. Loopkoets wil graag toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk nabestaanden. Het landelijk verhuurnetwerk neemt gelukkig steeds betere vormen aan. Loopkoetsen zijn te koop en te huur.

Binnenkort ook bij u in de buurt?

Verder staan loopkoetsen op verschillende andere plaatsen waar hij niet voor de verhuur wordt aangeboden, maar alleen voor eigen gebruik beschikbaar is.

 • Natuurbegraafplaats de Hoevens, Alphen (NB)
 • Natuurbegraafplaats Heidepol, Arnhem
 • Begraafplaats Nijmegen
 • Begraafplaats Zwolle
 • Begraafplaats Amsterdam
 • Begraafplaats Rotterdam
 • Begraafplaats Gouda